Šta mi treba za prirodan izgled i kada se šminkam i kada se ne šminkam? La Roche-Posay Toleriane teint tečni korektivni puder.


Danas pišem o proizvodu koji nije novina i verovatno ste već čuli za njega,  ali kako spada u one koje redovno koristim (favoriti, “empties” i sve ostalo) i smatram ga posebnim i inovativnim-dakle, nisam mu još našla zamenu, zaslužio je predstavljanje. U pitanju je La Roche-Posay Toleriane teint tečni korektivni puder.

Ovaj puder ni po izgledu ni po sastavu ne spada u standardne pudere. Medicinski je puder/fluid "namenjen manjim nepravilnostima na osetljivoj ili netolerantnoj koži". Sa ovim manjim se ne slažem jer jednostavno savršeno pokriva sve, što znači i veće nepravilnosti, a pritom ne ostavlja tragove. Koža je matirana, ali na lep i suptilan način, tako da sa ovim proizvodom koža izgleda prirodno i negovano.

Namenjen je pre svega osobama sa kombinovanom i masnom kožom, ali, pošto je namenjen i osetljivoj koži, mislim da bi i određenim tipovima manje suve kože prijao, posebno zbog prirodnog efekaa koji sam gore napomenula.
Dakle, stapa se sa tenom, ne sija se i ne prosijava na licu. Nakon nekoliko sati možete primetiti razliku, nekome će se možda uvući u pore, ali vrlo malo, ali neće nestati i neće napraviti fleke, što znači da ćete i dalje zadržati prirodan izgled. U zavisnosti od vrste šminke koju primenjujete uz njega vam, na primer, tokom dana neće biti potreban korektor, a ponekad ga možete upotrebiti i samo kao korektor.

U Srbiji se ovaj puder prodaje u tri nijanse, 11, 12 i 13, ali na fotografiji ispod imate priliku da vidite nijansu broj 10 koju kupujem u inostranstvu i idealna je za svetliji ten, i to ne najnajsvetliji. Ne vuče na roze već na žućkasto i samim tim dobro prekriva crvenilo i nedostatke. Fotografija prikazuje kako izgleda puder kada se nanese jednim potezom, a kako kada krenete da ga utrljavate.
Pošto je dosta gust (iako ga proizvođač naziva penastim), a lako razmaziv, potrebna vam je vrlo mala količina za celo lice, a savetujem i da je brzinski razmažete, jer se brzo stapa sa kožom, odnosno fiksira. Takođe, mislim da je najbolje nanositi ga prstima, što zbog brzine što zbog efekta koji tako postižete. Koža prosto postaje baršunasta i mekana.

Puder sadrži i zaštitni faktor SPF 20 . A kako kaže La Roche Posay, kontroliše i postojanost i kvalitet šminke, kao i znojenje, što je i potvrđeno. Uz njega dobijate i priručnik sa savetima za korišćenje i nanošenje.
Koliko mi je poznato, može se naći samo u apotekama i drogerijama koje imaju apotekarski kutak. Njegova cena je između 2.050 i 2.500 dinara, u zavisnosti od mesta prodaje. Pozitivne strane ove cene su to što se puder sporo troši i dugo traje, sigurno barem 6 meseci uz skoro svakodnevno korišćenje.

Da li ste probali ovaj puder, kakva su vaša iskustva? I da li ste možda probali njegovu varijantu u kamenu? Pišite. 
Hvala!


Share:

0 comments